Press "Enter" to skip to content

Universiteiten

Universiteiten voor de rechtenstudie

Hieronder staat een overzicht met universiteiten in Belgie waar je rechten kunt studeren met meer informatie over de studie, vakken en werkwijze.

Universiteiten

College of Europe
The academic quality and the variety of its postgraduate European study programmes are renowned worldwide. The College of Europe is the most genuinely European of all the university institutes of European studies.

HUB-KUBrussel
De rechtenopleiding aan de HUB is uniek: de twee eerste bachelorjaren volg je in Brussel, het derde te Leuven. Nadien ontvang je een gezamenlijk diploma van de Katholieke Universiteit Brussel (binnen de HUB) �n de KU Leuven.

Katholieke Universiteit Leuven
Binnen de faculteit organiseren we twee grote studierichtingen, rechten en criminologie, waarin achtereenvolgens een bachelor en een master – baccalaureaat en meester klonken de decreetgever blijkbaar niet internationaal genoeg in de oren – kunnen worden behaald. Daarnaast zijn er specialisaties in het notariaat, de fiscaliteit en het vennootschapsrecht en een aantal Engelstalige programma s.

Katholieke Universiteit Leuven
De opleiding “Rechten aan Kulak” bestaat sinds 1965. Ze onderscheidt zich door een uitmuntende reputatie. Hoogstaande kwaliteit en goede studentenbegeleiding zijn daarbij steeds de voornaamste aandachtspunten.

Transnationale Universiteit Limburg
De opleiding wil breed geschoolde juristen opleiden die thuis zijn in het Belgisch recht. Dankzij de campinatie van de bacheloropleidng en een (Vlaamse) masteropleiding kunnen afgestudeerden zonder probleem terecht in de tradidtionele juridische beroepen, maar ook in beroepen waarin men op soepele wijze over de Europese grenzen heen kan denken en handelen.

Université de Liège
The Faculty of Law is a pluridisciplinary faculty which includes the Department of Law and the Department of Political Science. The Jean Constant School of Criminology is also attached to the Faculty.

Universiteit Antwerpen
De Faculteit Rechten van de Universiteit Antwerpen kent al sinds jaar en dag een sterke reputatie op het vlak van het onderzoek. Zoals het academisch onderzoek betaamt, beperkt dat zich niet tot de bestudering van het geldende recht, maar peilt het steeds tevens naar de fundamentele betekenis van het recht in de samenleving en in het openbaar bestuur.

Universiteit Gent
De Faculteit Rechtsgeleerdheid is ��n van de vier stichtende faculteiten van de Universiteit Gent. De Faculteit betrekt nog steeds de gebouwen in de Universiteitstraat, waar in 1817 de Universiteit haar eerste lessen bracht.

Universiteit Hasselt
De faculteit rechten van de Universiteit Hasselt is een jonge faculteit in volle expansie. Op het vlak van onderwijs organiseert de UHasselt, in samenwerking met de Universiteit Maastricht en de K.U.Leuven, de rechtenopleiding. De expertise van deze drie partners leidt tot een uniek en interessant programma met eigen accenten.

Universiteit van Namen
The Faculty of Law is active in both teaching and research. Regarding the first, the Faculty organizes the Bachelor in Law degree (3 years), the Advanced Master (AM) in Law of Information and Communication Technologies and, in partnership with Universit� Catholique de Louvain and Facult�s Universitaires Saint-Louis (Brussels), the AM in Human Rights.

Vrije Universiteit Brussel
Je nieuwsgierigheid naar bijvoorbeeld de rol van het recht in onze maatschappij en naar het gebruik en misbruik dat men ervan kan maken, zijn goede drijfveren om voor de opleiding Rechten te kiezen.